Op het werk kan ik geen kritiek uitstaan

Het is onwaarschijnlijk dat kritieke opmerkingen iedereen verrukken. Maar voor sommigen van ons klinkt de afkeuring van het leiderschap als een serieuze straf. Waar komt dergelijke overmatige kwetsbaarheid vandaan?? Hoe u kritiek kunt accepteren en u in uw voordeel kunt wikkelen?

Natalia, 28 jaar oud, bloemist

“Tot nu toe heb ik geen magisch recept gevonden om niet van streek te zijn als ze mij bekritiseren. Ik ben vreselijk gevoelig – maar ik weet dit tenminste over mezelf. Dus nadat ik verontwaardiging heb ingeslikt, probeer ik na te denken over de opmerkingen.

Welke bedoelingen zijn achter hen? Is er een rationeel graan of slechts een toename van emoties in hen? Dan sorteer ik ze. Onredelijk – bijvoorbeeld als de minnares van onze salon in een slecht humeur was – legde ik opzij gezet. En die waarin ik de betekenis vind, opnieuw formuleren in de vorm van tips en rekening houden met “.

“Ik stop al mijn kracht in mijn werk! -46-jarige minnares Ekaterina’s 46-jarige. – Natuurlijk ben ik beledigd als ze me uitschelden. En omdat ze me aanvallen, begin ik mezelf fel te verdedigen “.

En de 32-jarige advocaat Romeinse ervaart niet zozeer wrok als angst: “Het lijkt mij dat ik het vliegtuig niet bereik en dit alles zal merkbaar zijn”.

De reden voor deze emotionele kwetsbaarheid is dat experts geloven dat professioneel succes vandaag een voorwaarde is geworden voor succes in het persoonlijke en openbare leven.

“We drukken ons grotendeels uit door professionele activiteit”, legt de zakelijke psycholoog Maria Makarushkina uit. “Daarom is het zo belangrijk voor ons om erkenning op dit gebied te ontvangen: het bevestigt onze vitale opslag”.

Ik ben bang om betekenis te verliezen

Bij de eerste kennis vragen we meestal eerst de gesprekspartner, waar en door wie hij werkt, en pas nadat we zijn smaken en opvattingen over het leven leren kennen. Werk bepaalt onze positie in de samenleving.

Daarom wordt “kritiek op ons werk gezien als een poging op basis van persoonlijkheid”, merkt Maria Makarushkina op. -De angst om een ​​werkplek te verliezen is hieraan toegevoegd: het verlies van werk wordt tenslotte niet alleen ons zelfvertrouwen geraakt, maar ook materiaal goed.

Degenen die hun positie beschouwen als het resultaat van geluk of patronage, en niet hun eigen verdiensten, zijn vooral gevoelig voor dergelijke angst ”.

Ik wil het leuk vinden

Vaak is de meest pijnlijke beoordeling kritiek van de leider, omdat hij een ouderlijke figuur belichaamt.

“Onze jeugd wordt symbolisch opnieuw gespeeld in een professionele omgeving”, legt de psychoanalyticus maagdelijk Megle uit. – Om te ontwikkelen, met enthousiasme om verder te gaan en een bevestiging te krijgen dat we onze plaats recht innemen, moeten we de “hogere” leuk vinden.

Objectief – om te slagen, maar ook subjectief – om de eerste plaats in zijn hart te winnen en dus niet “ouderlijke” liefde “te verliezen.

Ik heb geen vertrouwen in mezelf

Waarom veroorzaken verschillende werkwijzigingen in het rapport een echte storm van gevoelens?? Vanwege de gemeenschappelijke vervorming in het proces van zelfbewustzijn, gelooft de psychoanalyticus: “Als een woord of actie als verkeerd wordt beschouwd, lijkt het de persoon dat anderen absoluut alles evalueren wat hij zegt of doet”.

Een dergelijke perceptie is kenmerkend voor degenen die niet op hun eigen oordeel vertrouwd zijn. “Als ouders bijvoorbeeld niet zozeer aandacht aan het gevoelige kind letten als het nodig was om zijn angsten uit de kindertijd te overwinnen, of ‘vergeten’ om hem te leren zonder ouderlijke zorg, zal het moeilijk voor hem zijn om zichzelf objectief te evalueren , ‘Zei Virzhini Meggle.

De latere positieve ervaring (beloningen, aanmoediging) kan deze ervaringen vergemakkelijken. “Maar als we geen duidelijke interne criteria hebben waarmee we zelf onze prestaties evalueren, kan elke opmerking in ons de angst van een kind wekken om afgewezen te worden,” staat de psychoanalyticus aan.

Wat moeten we doen?

Vind de betekenis

Degenen die bekritiseerden hebben de wens om een ​​klap weg te nemen door de https://libido-verhogen.com/wat-is-libido-en-hoe-werkt-het/ verantwoordelijkheid naar collega’s of omstandigheden te verplaatsen. Maar er zijn verschillende nadelen.

Ten eerste: de criticus beschouwt het als een weerstand die hij probeert te overwinnen, hardere cijfers.

Ten tweede: u ziet eruit als een medewerker die afhankelijk is van de omgeving.

Derde: collega’s stoppen met vertrouwen op u. Daarom is het beter om eerst een constructieve betekenis te vinden in de opmerkingen en er hardop mee eens te zijn en de situatie (indien nodig) alleen uit te leggen nadat een emotionele intensiteit is afgenomen.

Kritiek als feedback

Stel je voor dat je een onderzoeker bent die het milieu met interesse bestudeert. U hebt een bepaalde actie uitgevoerd waarop de omgeving op een bepaalde manier reageert. Evalueer deze reactie.

Wat nieuw heb je geleerd over de gewoonten, voorkeuren, werkmethoden en communicatie in deze omgeving? Welke veranderingen in uw acties zullen het mogelijk maken om een ​​andere reactie te krijgen?

Console het innerlijke kind

Kritiek wekt in Amerikaanse gevoelens uit het verleden: pijn van de grieven van kinderen of vernederingen. Met behulp van de verbeelding richt de stroom van sympathie naar uw innerlijke kind.

Vertel hem dat je hem waardeert en van hem houdt, ongeacht wat anderen denken en over hem zeggen. Met deze oefening kunt u een ondersteuning in uzelf vinden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *